Fotografia cadavrului lui ben Laden, pregătită de publicare de Casa Albă - VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, şi oficiali de securitate americani iau în considerare publicarea unei fotografii cu cadavrul liderului terorist Osama benLaden în cursul zilei de astăzi.

6560 afișări
Imaginea articolului Fotografia cadavrului lui ben Laden, pregătită de publicare de Casa Albă - VIDEO

Fotografia cadavrului lui ben Laden, pregătită de publicare de Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform ABC News, Barack Obama se va întâlni joi la Ground Zero cu familiile victimelor atentatului din 11 septembrie 2001. Unele dintre familii consideră că vederea fotografiei cu ben Laden mort le va ajuta să treacă mai uşor peste durerea pierderii celor dragi, în timp ce alţi oameni vor să vadă fotografia pentru a avea dovada că teroristul este mort.

"Luăm în considerare publicarea de informaţii suplimentare, detalii despre raid şi alte tipuri de materiale, posibil chiar fotografii. Vrem să înţelegem exact care ar fi reacţia oamenilor în cazul publicării unei astfel de fotografii", a declarat John Brennan, consilier împotriva terorismului la Casa Albă.

De asemenea, se ia în considerare publicarea filmului realizat de echipa SEAL care a mers în misiunea în care Osama ben Laden a fost ucis.

Oficialii se tem că fotografiile cadavrului lui ben Laden ar putea provoca creşterea unui sentiment de ură faţă de americani.

"Vor trebui să se gândească la asta. Sunt voci care vorbesc despre confirmare. Nu este niciun motiv de îndoială că Osama ben Laden este mort şi îngropat în mare. Nu cred că avem niciun motiv să ne îndoim de asta", a declarat fostul secretar de stat Condoleezza Rice.

Fotografiile îl prezintă pe ben Laden împuşcat în piept şi în cap de forţele speciale SEAL. Rana de la cap este situată deasupra ochiului stâng şi este o imagine înfiorătoare, care a temperat dorinţa oficialilor de a o prezenta.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, luni, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane.

"Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a afirmat Obama.

Preşedintele american a precizat că operaţiunea militară americană a avut loc în Pakistan.

Ben Laden a fost ucis într-un schimb de focuri, iar forţele americane au preluat trupul neînsufleţit, a adăugat Obama, precizând că atacul a vizat o clădire din Abbottabad, Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici