Fragmentul descoperit pe Insula Réunion aparţine Boeingului care efectua zborul MH370

Bucata de aripă de avion descoperită la sfârşitul lui iulie pe o plajă, pe Insula Réunion, aparţine Boeingului companiei Malaysia Airlines dat dispărut în martie 2014, a anunţat joi procurorul Parisului, relatează Reuters în pagina electronică.

495 afișări
Imaginea articolului Fragmentul descoperit pe Insula Réunion aparţine Boeingului care efectua zborul MH370

Fragmentul descoperit pe Insula Réunion aparţine Boeingului care efectua zborul MH370

O bucată de aripă - găsită pe litoralul Saint-André, în nord-estul insulei, pe 29 iulie - a fost identificată câteva zile mai târziu ca fiind un "flaperon" provenind de la un Boeing 777, acelaşi tip de avion ca cel al companiei malaysiene.

"Este posibil ca astăzi (joi) să afirmăm cu certitudine că flaperonul descoperit pe (Insula) Réunion la 29 iulie 2015 corespunde celui al zborului MH370", scria joi într-un comunicat François Molins, procurorul Parisului.

O anchetă judiciară a fost deschisă pe 8 martie 2014 în Franţa cu privire la dispariţia zborului MH370 al Malaysia Airlines.

Expertize efectuate asupra acestui "falaperon" au permis relevarea a trei numere în interior, a anunţat François Molins.

O comisie rogatorie din Spania, unde sunt fabricate piesele care poartă aceste date de fabricaţie, a permis "să se asocieze în mod oficial unul dintre cele trei numere relevate în interiorul flaperonului cu numărul de serie al flaperonului Boeingului 777 care efectua zborul MH370", precizează el.

Adjunctul procurorului Republicii din Paris anunţa pe 5 august că existau "indicii foarte puternice" că această piesă provenea de la zborul MH370.

Avionul urma să asigure o legătură între Kuala Lumpur şi Beijing, pe 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord. Aeronava de linie a dispărut de pe ecranele radarelor după ce a deviat în mod inexplicabil câteva mii de mile maritime de la traiectoria de zbor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici