François Hollande a oferit explicaţii cu privire la decizia de a se întâlni cu Fidel Castro

Preşedintele francez Francois Hollande şi-a justificat, marţi, decizia de a se întâlni cu liderul istoric cubanez Fidel Castro, explicând că nu a intenţionat să dea un cec în alb, ci să contribuie la deschiderea Cubei către lume, relatează Le Monde în pagina electronică.

191 afișări
Imaginea articolului François Hollande a oferit explicaţii cu privire la decizia de a se întâlni cu Fidel Castro

François Hollande a oferit explicaţii cu privire la decizia de a se întâlni cu Fidel Castro (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Aş fi putut merge în Cuba şi să vorbesc despre viitor, despre parteneriat ignorând istoria, cei 40 de ani în care Fidel Castro a fost responsabil de această ţară? Aş fi putut să nu accept să-l întâlnesc?", s-a întrebat preşedintele francez.

"Ignorând trecutul, ignori posibilităţile pentru viitor. Sensul călătoriei nu era de a da un cec în alb pentru cineva, ci de a crea o nouă etapă de parteneriat, una în care Cuba să poată fi o insulă deschisă complet către lume", a răspuns el.

Francois Hollande, care a efectuat o vizită istorică în Cuba, a fost primit în cursul zilei de luni de părintele revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, la reşedinţa acestuia din urmă.

Preşedintele francez, aflat într-un turneu de cinci zile în Caraibi, este primul lider occidental care a vizitat Cuba de la anunţarea normalizării relaţiilor americano-cubaneze, în decembrie 2014.

El s-a pronunţat, luni, la Havana, în favoarea anulării embargoului american impus Cubei în 1962, după sosirea la putere a lui Fidel Castro.

Franţa va face orice pentru ca "măsurile care au afectat atât de mult dezvoltarea Cubei să fie în cele din urmă anulate, suprimate", a dat asigurări preşedintele francez într-un discurs susţinut la Universitatea din Havana.

Parisul votează, în fiecare an începând din 1991, în favoarea rezoluţiei care solicită anularea embargoului american impus insulei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici