François Hollande îl convoacă pe ambasadorul egiptean la Paris. Franţa cere "încetarea imediată a represiunii"

Preşedintele francez François Hollande l-a convocat pe ambasadorul Egiptului la Paris la ora 10.00 (11.00 ora României) la Elysée, a anunţat joi dimineaţa preşedinţia.

180 afișări
Imaginea articolului François Hollande îl convoacă pe ambasadorul egiptean la Paris. Franţa cere "încetarea imediată a represiunii"

François Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Această convocare are loc după dispersarea sângeroasă a manifestanţilor care cer revenirea la putere a preşedintelui islamist demis Mohamed Morsi, soldată cu 464 de morţi, miercuri, la Cairo, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Parisul a cerut, miercuri, "încetarea imediată a represiunii" în Egipt şi a sesizat ONU şi principalii săi parteneri "pentru a se lua de urgenţă o poziţie internaţională în acest sens".

Franţa le-a cerut "tuturor părţilor să refuze angrenajul confruntărilor şi să deschidă fără întârziere un dialog care să includă toate forţele politice egiptene pentru a găsi o rezolvare democratică la această criză gravă", a declarat ministrul de Externe Laurent Fabius, reafirmând disponibilitatea imediată a Parisului de a "favoriza acest dialog".

Numeroase capitale şi organizaţii internaţionale au condamnat, de asemenea, violenţele şi au făcut apel la dialog în Egipt.

Preşedintele francez este primul şef de stat care ia această iniţiativă. În Turcia, premierul islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, a cerut joi Consiliului de Securitate al ONU să se reunească "rapid" pentru a discuta despre Egipt, criticând "ipocrizia" Occidentului în faţa "masacrului foarte grav" produs cu o zi înainte în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici