François Hollande şi Petro Poroşenko pledează pentru aplicarea deplină a Acordului de la Minsk

Preşedinţii Franţei şi Ucrainei, François Hollande şi Petro Poroşenko, au pledat miercuri, în cursul întâlnirii la Paris, pentru aplicarea în totalitate a Acordului de la Minsk, informează site-ul ziarului Le Figaro.

153 afișări
Imaginea articolului François Hollande şi Petro Poroşenko pledează pentru aplicarea deplină a Acordului de la Minsk

Petro Poroşenko şi François Hollande (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

"Singura linie de conduită pe care o acceptăm este cea a aplicării integrale a Acordului de la Minsk; lucrăm în acest sens", a afirmat Hollande într-o conferinţă de presă.

"În principiu, armistiţiul este respectat, dar există unele incidente; armamentul greu a fost retras, dar nu în totalitate", a insistat François Hollande, salutând "rolul esenţial" jucat de Petro Poroşenko în căutarea unei soluţii politice la conflictul separatist din estul Ucrainei.

"Nu există alternativă la Acordul de la Minsk, acesta este singura cale de restabilire a păcii şi securităţii în Ucraina", a spus Poroşenko.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.100 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici