François Hollande va menţine legea privind purtarea vălului islamic integral, dacă va fi ales

Candidatul socialist la preşedinţie François Hollande a dat asigurări vineri că va "menţine, bineînţeles, legea privind (purtarea) burkăi", în cazul în care va fi ales, şi că "va acţiona pentru a fi aplicată în cel mai bun mod", relatează AFP.

211 afișări
Imaginea articolului François Hollande va menţine legea privind purtarea vălului islamic integral, dacă va fi ales

François Hollande va menţine legea privind purtarea vălului islamic integral, dacă va fi ales (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Voi menţine, bineînţeles, legea privind (purtarea) burkăi şi voi acţiona pentru a fi aplicată în cel mai bun mod", a declarat Hollande pentru postul RTL.

Legea franceză interzice de un an ascunderea feţei cu un văl, o cască sau o cagulă în spaţiul public, adică pe stradă, în grădini publice, gări sau magazine.

Textul vizează aproximativ 2.000 de femei musulmane care, potrivit datelor oficiale, poartă, în Franţa, vălul islamic integral - burka sau nikab.

Forţele de ordine nu pot să oblige persoanele recalcitrante să îşi ridice vălul, însă acestea riscă o pedeapsă maximă constând într-o amendă în valoare de 150 de euro şi/sau urmarea unui curs de cetăţenie.

Legea prevede, de asemenea, pedepsirea bărbaţilor care obligă o femeie să poarte vălul islamic, aceştia riscând până la un an de închisoare şi o amendă în valoare de 30.000 de euro. Această pedeapsă poate fi dublată, în cazul în care persoana constrânsă este minoră.

Deputaţii socialişti s-au abţinut, atunci când a fost votată legea de către Adunarea Naţională, deoarece amendamentele lor nu au fost acceptate, a explicat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici