Franco Frattini: Italia este un loc al toleranţei şi ospitalităţii

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, s-a declarat surprins de afirmaţiile omologului român Cristian Diaconescu, subliniind că niciun membru al Guvernului italian nu a utilizat vreodată expresii ce pot fi considerate xenofobe, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos.

28 afișări
Imaginea articolului Franco Frattini: Italia este un loc al toleranţei şi ospitalităţii

Franco Frattini: Italia este un loc al toleranţei şi ospitalităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul de Externe, Franco Frattini, şi-a exprimat profunda stupefacţie faţă de declaraţiile şefului diplomaţiei române, Cristian Diaconescu. Franco Frattini reiterează că Guvernul italian denunţă orice formă de violenţă, indiferent de naţionalitatea celui care o comite", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Roma.

"Niciun membru al Guvernului italian nu a folosit expresii care să poată fi considerate xenofobe. Ţara noastră este cunoscută dintotdeauna ca fiind un loc al toleranţei şi ospitalităţii. În privinţa normelor comunitare, Italia - ţară fondatoare a comunităţilor europene - a contribuit activ la crearea acestora şi continuă să joace un rol constructiv pentru consolidarea unui spaţiu european al libertăţii şi justiţiei", continuă comunicatul.

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a criticat, marţi, la RRA atitudinile "provocatoare" ale unor membri ai Guvernului italian, afirmând că ar putea fi vorba de instigări la "xenofobie".

În urma declaraţiilor şefului diplomaţiei române, secretarul general al Ministerului italian de Externe, Giampiero Massolo, i-a transmis ambasadorului român în Italia "sentimentele" Guvernului de la Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici