Franco Frattini, supărat pe Sarkozy, după ce a râs de Italia în faţa jurnaliştilor

Gesturile şi expresiile "care ridiculizează Italia nu sunt oportune", a declarat luni ministrul italian de Externe, Franco Frattini, după ce preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a început să râdă când a fost întrebat despre cazul Italiei.

806 afișări
Imaginea articolului Franco Frattini, supărat pe Sarkozy, după ce a râs de Italia în faţa jurnaliştilor

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Sarkozy aspiră la o componentă franceză în cadrul conducerii BCE şi poate că ar fi dorit ca Lorenzo Bini-Smaghi să fie retras", a declarat ministrul italian.

"Sarkozy ştie că acest lucru nu este posibil şi, drept consecinţă, a încerca să ridiculizezi ţara noastră prin gesturi şi expresii nu este oportun", afirmă şeful diplomaţiei italiene.

Parisul a susţinut candidatura italianului Mario Draghi pentru conducerea BCE şi aştepta ca în schimb Bini-Smaghi să cedeze funcţia din cadrul institutului monetar de la Frankfurt.

Duminică, în cursul unei conferinţe de presă, Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Sarkozy au început să râdă când au fost întrebaţi dacă Silvio Berlusconi le-a oferit asigurări că Italia va reduce deficitul.

Frattini însă nu a criticat-o şi pe Merkel, spunând doar: "Am auzit că germanii au încredere în angajamentele Italiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici