Francois Fillon îl acuză pe Francois Hollande că ar fi orchestrat campania de presă împotriva candidaturii sale/ Răspunsul preşedintelui

Candidatul conservator Francois Fillon îl acuză pe preşedintele francez Francois Hollande că ar fi orchestrat scurgerea de informaţii către presă despre ancheta ce îl vizează, cu scopul discreditării sale, informează site-ul postului France 24.

240 afișări
Imaginea articolului Francois Fillon îl acuză pe Francois Hollande că ar fi orchestrat campania de presă împotriva candidaturii sale/ Răspunsul preşedintelui

Francois Fillon îl acuză pe Francois Hollande că ar fi orchestrat campania de presă împotriva candidaturii sale/ Răspunsul preşedintelui (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Într-un interviu pentru un post francez de televiziune, Fillon a declarat că Hollande a coordonat o "celulă secretă" care se face responsabilă pentru divulgarea de informaţii către presă şi a descris această presupusă situaţie drept "un scandal în care este implicat statul".

"Au trecut deja două luni de când presa aruncă cu noroi în mine", a declarat candidatul pentru postul France 2, adăugând că de multe ori s-a gândit la fostul premier socialist Pierre Beregovoy care a fost anchetat pentru implicare într-un presupus caz de corupţie şi s-a sinucis după pierderea alegerilor.

Reacţia Preşedinţiei franceze a fost una promptă, într-un comunicat dat publicităţii se afirmă că Hollande "condamnă cu cea mai mare fermitate afirmaţiile false făcute de Francois Fillon".

"Executivul nu a intervenit niciodată în nicio procedură judiciară", se mai precizează în comunicat.

François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie agravată, fals şi uz de fals.

Considerat la un moment dat favorit în sondajele de opinie privind cursa prezidenţială, şansele lui Fillon de a fi ales în fruntea Franţei s-au prăbuşit în urma scandalului privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici