Francois Fillon, candidat la preşedinţia Franţei: Niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia Franţei, a declarat joi pentru postul german de televiziune RTL că "niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei" sale a fost fictivă, relatează Le Figaro online.

496 afișări
Imaginea articolului Francois Fillon, candidat la preşedinţia Franţei: Niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă

Francois Fillon: Niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

"S-a demonstrat că această acuzaţie este falsă. Există un număr considerabil de martori. Dovezi materiale, mărturii şi vă spun direct: niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă. Niciodată", a declarat Francois Fillon.

Penelope, soţia lui Francois Fillon, a fost inculpată marţi pentru complicitate în dosarul privind angajarea fictivă de către candidatul francez a unor rude apropiate ca asistenţi. Ea a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la deturnarea de fonduri publice, însă există suspiciuni că Penelope Fillon ar mai fi avut un loc de muncă fictiv la o publicaţie literară condusă de un prieten de familie, numită Revue des Deux Mondes.

Francois Fillon a fost inculpat pe data 14 martie pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie, fals şi uz de fals.

Francois şi Penelope Fillon resping categoric acuzaţiile, politicianul acuzând-l pe preşedintele francez Francois Hollande că ar fi orchestrat scurgerea de informaţii către presă despre ancheta ce îl vizează, cu scopul discreditării sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici