Francois Hollande îl acuză pe Nicolas Sarkozy de "falsificare, caricatură, manipulare"

Socialistul Francois Hollande, candidat la preşedinţia franceză, l-a acuzat joi pe Nicolas Sarkozy la postul de televiziune TF1 de "falsificare, caricatură, manipulare", ca replică la reproşurile preşedintelui-candidat care îl acuză că minte "de dimineaţă până seara".

185 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande îl acuză pe Nicolas Sarkozy de "falsificare, caricatură, manipulare"

Francois Hollande îl acuză pe Nicolas Sarkozy de "falsificare, caricatură, manipulare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu nu vreau să mă rezum la certuri între copii, la cuvinte, la insulte", a declarat Hollande care conduce în intenţiile de vot din sondaje, acuzându-l pe şeful statului că face "atacuri care nu au sens când acesta falsifică, caricaturizează şi manipulează".

În cadrul primei sale întâlniri de campanie la Annecy (centru-est) Nicolas Sarkozy l-a atacat direct pe principalul său adversar, acuzându-l de "slăbirea" Franţei prin propunerile făcute fără a-şi dezvălui programul întreg.

"Când spune presei engleze că este liberal şi când le explică francezilor că inamicul sunt finanţele, minte, minte de dimineaţă până seara, iar minciuna nu este o onoare pentru cel care o profesează", a spus Sarkozy referindu-se la Hollande şi la un interviu acordat de acesta ziarului britanic The Guardian.

Candidatul socialist a afirmat că confruntarea cu principalul său adversar ar trebui "să fie la înălţimea demnă de provocare". "Eu unul vreau să rămân la un nivel demn", a insistat acesta.

Acesta a răspuns de asemenea cu privire la Nicolas Sarkozy asigurând că el nu se va adresa "nici măcar o dată" în timpul campaniei prezidenţiale "la Franţa de dreapta împotriva Franţei de stânga".

"Eu sunt socialist, sunt de stânga, sunt pentru reuşita stângii însă sunt de asemenea candidat la preşedinţia Republicii, astfel sunt pentru reuşita francezilor, susţin valorile Republicii", a declarat acesta.

"Nu mă opun nimănui, nu stigmatizez pe nimeni, nu îi voi privi pe cei care nu votează pentru mine că pe opozanţi, evit să găsesc un responsabil", a continuat acesta, denunţând "cei cinci ani de brutalitate, o formă de ameninţare, o pierdere a consideraţiei, o absenţă a respectului".

"Eu cred că toţi francezii sunt atuuri pentru Franţa" şi "cei care nu vor vota pentru mine, îi voi respecta", a mai spus acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici