Francois Hollande le-a adus un omagiu celor trei poliţişti ucişi în atentatele de la Paris - FOTO

Preşedintele francez Francois Hollande le-a adus un omagiu marţi celor trei poliţişti ucişi în atentatele de la Paris, într-o ceremonie solemnă în cursul căreia le-a acordat cu titlu postum Legiunea de onoare, cea mai înaltă distincţie franceză.

213 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande le-a adus un omagiu celor trei poliţişti ucişi în atentatele de la Paris - FOTO

Francois Hollande le-a adus un omagiu celor trei poliţişti ucişi în atentatele de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Clarissa, Franck, Ahmed au murit pentru ca noi să putem trăi liber", a declarat Hollande în memoria celor trei poliţişti, Clarissa Jean-Philippe, tânăra ucisă joi la sud de Paris, Franck Brinsolaro şi Ahmed Merabet, ucişi miercuri în atacul de la redacţia revistei satirice Charlie Hebdo.

"Franţa noastră mare şi frumoasă nu se destramă niciodată, nu cedează niciodată, nu se apleacă niciodată. Ea face faţă, este în picioare", a afirmat Hollande în timpul ceremoniei. "Ameninţarea este încă aici", atât din exterior, cât şi din interior, a continuat şeful statului.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi că fac parte din Al-Qaida sau din gruparea Stat Islamic. Cei trei atacatori au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici