Frank-Walter Steinmeier: Anexarea Crimeei este o "tentativă de scindare a Europei"

Referendumul care a permis anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia reprezintă "o tentativă de scindare a Europei", afirmă ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

357 afișări
Imaginea articolului Frank-Walter Steinmeier: Anexarea Crimeei este o "tentativă de scindare a Europei"

Frank-Walter Steinmeier (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Referendumul din Crimeea şi decizia Consiliului Federaţiei Ruse de anexare a regiunii sunt încălcări ale dreptului internaţional şi o tentativă de scindare a Europei", a declarat Frank-Walter Steinmeier după o întrevedere pe care a avut-o la Kiev cu premierul proeuropean al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

Cei doi oficiali au discutat despre ajutorul tehnic pe care Germania ar putea să îl ofere armatei ucrainene.

"Am analizat problema cooperării tehnice militare pentru îmbunătăţirea dotărilor şi consolidarea armatei ucrainene", a declarat Iaţeniuk.

Steinmeier urmează să se deplaseze sâmbătă după-amiază la Doneţk.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici