Franţa a anunţat că va oferi asistenţă Libanului. Emmanuel Macron se deplasează la Beirut

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va deplasa joi în Liban
  • Bilanţul exploziei din zona portuară a ajuns la cel puţin 100 de morţi şi circa 4.000 de răniţi
  • Franţa a anunţat că va oferi asistenţă Libanului
929 afișări
Imaginea articolului Franţa a anunţat că va oferi asistenţă Libanului. Emmanuel Macron se deplasează la Beirut

Emmanuel Macron se deplasează la Beirut, după explozia soldată cu cel puţin 100 de morţi

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va deplasa joi în Liban, pentru a discuta cu toţi liderii politici, în contextul exploziei soldate cu cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi.

"Preşedintele Emmanuel Macron se va deplasa joi în Liban pentru a se întâlni cu toţi actorii politici", a anunţat Palatul Élysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Emmanuel Macron va fi primit de preşedintele Libanului, Michel Aoun, şi de premierul Hassan Diab.

Franţa a anunţat că va oferi asistenţă Libanului după explozia puternică produsă marţi în zona portuară din Beirut. Bilanţul actual este de cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi. Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Franţa a trimis deja zeci de membri ai echipelor de intervenţie în Liban. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat oferirea unui ajutor "excepţional" de 100.000 de euro oraşului Beirut. În plus, regiunea Île-de-France va dona 300.000 de euro filialei libaneze a Crucii Roşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici