Franţa a expulzat un bărbat acuzat că ar fi mentorul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

Franţa a extrădat luni un bărbat acuzat că ar fi mentorul unuia dintre autorii atacului de la publicaţia Charlie Hebdo şi al altui atacator dintr-un supermarket evreiesc care a avut loc în 2015, informează Reuters.

332 afișări
Imaginea articolului Franţa a expulzat un bărbat acuzat că ar fi mentorul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

Franţa a expulzat un bărbat acuzat că ar fi mentorul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

Djamel Beghal a fost pus la avion şi trimis în Algeria imediat după ce a fost eliberat din închisoare fiind condamnat pentru participare în evadarea unuia dintre membrii de vârf ai Grupului Islamic Armat din Algeria.

Beghal, care deţine atât cetăţenie algeriană cât şi franceză, i-a fost retrasă cetăţenia franceză.

Extrădarea în Algeria ar putea fi urmată de mutarea aestuia într-o altă ţară africană, ca urmare a negocierilor dintre Franţa şi Algeria, a transmis o sursă a serviciilor de securitate din Algeria, numind Burkina Faso ca posibilă destinaţie.

Anchetatorii l-au suspectta pe bărbat de faptul că ar fi mentorul lui Cherif Kouachi, unul dintre cei doi fraţi care au atacat cotidianul Charlie Hebdo în ianuarie 2015, şi al lui Amedy Coulibaly, care a ucis patru persoane şi o poliţistă într-un supermarket evreiesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici