Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în ultimul trimestru din 2020

  • Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în ultimul trimestru din 2020
  • Pentru anul 2020, estimările indică o scădere economică de 9% în Franţa
  • Institutul Naţional de Statistică: "Reintensificarea epidemiei afectează activitatea economică în trimestrul al patrulea"
160 afișări
Imaginea articolului Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în ultimul trimestru din 2020

Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în ultimul trimestru din 2020

Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în trimestrul al patrulea din 2020, în contextul noilor restricţii antiepidemice, iar scăderea economică pe întregul an este estimată a fi de 9%, conform estimărilor Institutului Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE).
 
După creşterea economică puternică înregistrată în trimestrul al treilea, de 18,7%, în trimestrul al patrulea Franţa ar putea înregistra o scădere de 4,5%, a anunţat miercuri Institutul Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE), citat de cotidianul Le Figaro.
 
Analiştii anticipaseră pentru ultimul trimestru al anului 2020 o scădere cuprinsă între 2,5% şi 6%. Franţa a înregistrat o scădere economică de 13,8% în trimestrul doi din 2020, în contextul restricţiilor antiepidemice.
 
"Pe de o parte, prima relaxare a măsurilor antiepidemice a generat o relansare economică mai puternică decât se anticipa. Pe de altă parte, în sens invers, reintensificarea epidemiei afectează activitatea economică în trimestrul al patrulea", precizează Institutul Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE).
 
Pe întregul an 2020, Franţa ar putea înregistra o scădere de 9% a valorii PIB-ului, în raport cu anul 2019. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici