Franţa îndeamnă autorităţile din Hong Kong să reînoiască dialogul cu protestatarii

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a îndemnat miercuri autorităţile de la Hong Kong să reînoiască dialogul cu protestatarii pentru a găsi o soluţie paşnică pentru criza actuală, relatează site-ul agenţiei Reuters.

155 afișări
Imaginea articolului Franţa îndeamnă autorităţile din Hong Kong să reînoiască dialogul cu protestatarii

Franţa îndeamnă autorităţile din Hong Kong să reînoiască dialogul cu protestatarii

"Fac apel la toate părţile implicate, în special la autorităţile din Hong Kong, să reia dialogul pentru a găsi o soluţie paşnică la criză şi pentru a pune capăt escaladării tensiunilor", a declarat Le Drian.

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate iniţial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Administraţia de la Beijing, a afirmat luni că protestele din Hong Kong, care durează de 10 săptămâni, prezintă "indicii privind terorism".

Taguri:
franţa,
hong kong,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici