Franţa, îngrijorată de raidul american asupra unui sat sirian

Franţa şi-a exprimat "îngrijorarea" şi a îndemnat luni "la reţinere", în urma unui raid american asupra unui sat sirian de la frontiera cu Irakul.

11 afișări
Imaginea articolului Franţa, îngrijorată de raidul american asupra unui sat sirian

Franţa, îngrijorată de raidul american asupra unui sat sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa îşi exprimă îngrijorarea profundă şi deplânge victimele în rândul civililor sirieni. Ea pledează pentru reţinere şi subliniază ataşamentul său faţă de integritatea teritorială a statelor", a anunţat într-un comunicat emis de preşedinţia franceză.

"Ea vrea clarificarea situaţiei în privinţa acestei operaţiuni care a cauzat moartea a mai multor persoane, printre care şi copii", se menţionează în comunicat.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy "trasmite condoleanţe familiilor victimelor şi apropiaţilor acestora", conchide documentul.

Potrivit presei oficiale siriene, militarii americani care au coborât din elicoptere au atacat duminică o clădire dintr-un sat sirian, situat la aproximativ opt kilometri de graniţa cu Irakul, provocând moartea a opt persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici