Franţa îşi va închide una dintre ambasade din cauza unor AMENINŢĂRI TERORISTE

Franţa a anunţat sâmbătă că, în urma ameninţărilor cu atentate, va închide ambasada de la Sanaa, în Yemen, duminică şi luni, la fel ca şi alte state europene precum Germania şi Marea Britanie.

431 afișări
Imaginea articolului Franţa îşi va închide una dintre ambasade din cauza unor AMENINŢĂRI TERORISTE

Franţa îşi va închide una dintre ambasade din cauza unor AMENINŢĂRI TERORISTE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cadrul evaluării noastre permanente (a riscurilor) au apărut informaţii privind ameninţări suficient de serioase pentru a decide închiderea ambasadei duminică şi luni", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului francez de Afaceri Externe. Londra şi Berlin au făcut acelaşi anunţ anterior.

Paris ia în considerare prelungirea acestei perioade de inactivitate a ambasadei sale dacă ameninţarea continuă, a adăugat acesta. Franţa numără aproximativ 500 de cetăţeni în Yemen, dintre care 30 sunt agenţi ai ambasadei.

Acest anunţ intervine după ce Washington a anunţat joi intenţia de a închide 22 de consulate şi ambasade duminică şi a raportat vineri riscul de producere a unor atentate Al-Qaida în august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici