Franţa mobilizează 7.000 de soldaţi după uciderea unui profesor într-un atac islamist

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ordonat mobilizarea a până la 7.000 de soldaţi pentru patrule de securitate sporite, a anunţat sâmbătă Preşedinţia, la o zi după ce un profesor a fost înjunghiat mortal într-un atac islamist, potrivit Reuters.

1018 afișări
Imaginea articolului Franţa mobilizează 7.000 de soldaţi după uciderea unui profesor într-un atac islamist

Franţa mobilizează 7.000 de soldaţi după uciderea unui profesor într-un atac islamist

Franţa a fost plasată vineri în cea mai mare alertă de securitate, după ce un bărbat de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor şi a rănit grav alte două persoane într-o şcoală din oraşul Arras, în nordul Franţei.

Biroul lui Emmanuel Macron a declarat că soldaţii vor fi mobilizaţi până luni seara, până la noi ordine, ca parte a unei operaţiuni în curs de desfăşurare care efectuează în mod regulat patrule în centrele marilor oraşe şi în locurile turistice.

Muzeul Luvru, o importantă atracţie turistică din capitala franceză, a fost evacuat şi închis după ce s-a primit o alertă cu bombă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Camille Chaize, adăugând că se fac verificări pentru a se stabili că nu există niciun pericol.

Cea mai recentă alertă de securitate are loc în timp ce Franţa găzduieşte Cupa Mondială de Rugby şi cu mai puţin de un an înainte ca Parisul să organizeze Jocurile Olimpice, care includ planuri pentru o ceremonie de deschidere fără precedent în afara unui stadion şi o paradă pe râul Sena.

Chaize a declarat că măsurile de securitate au fost deja la cel mai înalt nivel pe stadionul folosit pentru meciurile de rugby, dar că vor fi adăugate patrule suplimentare la o zonă pentru fani din apropiere şi în centrul Parisului.

Franţa a fost ţinta unei serii de atacuri islamiste de-a lungul anilor, cel mai grav fiind un atac simultan al unor bărbaţi înarmaţi şi al unor atentatori sinucigaşi cu bombă asupra unor evenimente de divertisment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici