Franţa raţionalizează energia. Ce măsură drastică a luat

  • Franţa pune în aplicare un plan drastic de raţionalizare a energiei
  • Folosirea aerului condiţionat se va face cu uşa închisă şi iluminatul cu neon va fi limitat în cazul magazinelor
  • Ministrul tranziţiei ecologice spune că astfel de măsuri sunt necesare pentru a reduce risipa de energie
4910 afișări
Imaginea articolului Franţa raţionalizează energia. Ce măsură drastică a luat

Sursa foto: Profimedia

Magazinele din Franţa vor primi ordin să închidă uşile atunci când folosesc aerul condiţionat şi să limiteze iluminatul cu neon, în încercarea de a reduce risipa de energie.

Ministrul tranziţiei ecologice va emite zilele următoare două decrete în această privinţă.

„Primul decret va extinde interdicţia publicităţii luminoase, indiferent de dimensiunea oraşului, între orele 01:00 şi 06:00. Al doilea decret va interzice magazinelor să aibă uşile deschise în timp ce aerul condiţionat funcţionează”, a declarat Pannier-Runacher.

Aceste reguli, deja în vigoare în unele zone, vor fi implementate în toată Franţa, susţine ministrul tranziţiei ecologice, Agnes Pannier-Runacher.

Costurile energiei în Europa au crescut din cauza invaziei ruse din Ucraina. Magazinele vor fi amendate cu până la 750 de euro dacă vor încălca regula aerului condiţionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici