Franţa: relicvele care ar avea picături din sângele lui Iisus, furate din greşeală de la o mănăstire

Relicvele despre care se spune că au picături din sângele lui Iisus au fost furate din greşeală de la o mănăstire din Franţa, susţine un detectiv olandez care a intrat în posesia lor, potrivit BBC.

348 afișări
Imaginea articolului Franţa: relicvele care ar avea picături din sângele lui Iisus, furate din greşeală de la o mănăstire

Franţa: relicvele care ar avea picături din sângele lui Iisus, furate din greşeală de la o mănăstire

Luna trecută, Biserica Catolică a anunţat furtul unui artefact din aur, despre care se spune că ar conţine picături din sângele lui Iisus, cu puţin timp înainte de o sărbătoare anuală în nordul Franţei.

De 1.000 de ani, pelerinii merg la abaţia Fécamp din Normandia pentru a se închina la relicvele „Preţiosul sânge al lui Hristos". Furtul a avut loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de slujba anuală.

Şase săptămâni după furt, un detectiv olandez a anunţat că relicvele au ajuns la el şi urmează să fie predate Poliţiei pentru a fi restituite mănăstirii.

„În acest caz, cred că hoţul habar nu avea ce este", a declarat detectivul Arthur Brand pentru BBC.

Relicvele au fost furate noaptea târziu, pe 1 iunie. Se crede că hoţul a fost încuiat în clădire peste noapte.

Relicvele conţin două flacoane de plumb care, potrivit legendei, au fost aruncate în mare într-un cufăr şi aduse la mal la Fécamp. Pe lângă fiolele de plumb, au fost furate şi o serie de vase liturgice şi alte obiecte.

Brand, un specialist în urmărirea obiectelor de artă furate, a povestit cum a fost contactat prin e-mail de o persoană care i-a spus că relicvele au fost depozitate în casa unui prieten al hoţului. Când acesta şi-a dat seama despre ce este vorba, a decis să înapoieze obiectul prin intermediul unui detectiv.

„Câteva zile mai târziu, la ora 10:30 seara, a sunat soneria de la uşă. M-am uitat de la balconul meu afară şi, în întuneric, am văzut o cutie. Am fugit pe scări, de teamă că cineva va lua cutia. Afară m-am uitat în jur, dar nu era nimeni acolo", a declarat Brand.

Detectivul a deschis cutia şi a descris momentul ca pe o „experienţă autentică, religioasă". El a anunţat că marţi va duce relicvele la sediul poliţiei olandeze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
relicve,
franţa,
furt

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici