Franţa: Român condamnat pentru sechestrarea unei tinere de care se "îndrăgostise"

Justiţia franceză l-a condamnat miercuri la 16 luni de închisoare pe un român în vârstă de 22 de ani, care a răpit şi sechestrat câteva ore, în 2007, o tânără în vârstă de 14 ani, tot româncă, de care era "îndrăgostit" şi cu care voia să se căsătorească, în pofida refuzului ei.

19 afișări
Imaginea articolului Franţa: Român condamnat pentru sechestrarea unei tinere de care se "îndrăgostise"

Franţa: Român condamnat pentru sechestrarea unei tinere de care se "îndrăgostise"

Aflat în închisoare de la sfârşitul lui septembrie 2007, Bogdan Anghel va fi eliberat în câteva zile. Procurorul a cerut 24 de luni de închisoare, în faţa tribunalului corecţional din Bobigny, în regiunea pariziană.

Vărul acestuia, în vârstă de 24 de ani, şi partenera lui, în vârstă de 20 de ani, consideraţi complici la răpirea tinerei Rodica, au fost condamnaţi la 12 şi, respectiv, zece luni de închisoare. Un mandat de arestare a fost emis pe numele primului, absent, ca şi partenera lui, de la audierea din 21 ianuarie şi de la deliberări.

Condamnaţii trebuie să plătească 2.500 de euro pagube şi dobândă adolescentei răpite la 18 septembrie 2007, din faţa domiciliului său din Montreuil, în apropiere de Paris.

Potrivit lui Bogdan, Rodica a "urcat de bună voie" în maşina lor. Acesta a fost reţinut după şase ore, de poliţia din Bourges, în centrul ţării, după un apel telefonic al tinerei către mama sa, care a permis localizarea lor şi salvarea fetei.

Cu două zile înainte, părinţii Rodicăi şi ai lui Bogdan s-au întâlnit pentru a vorbi despre căsătoria celor doi, dar adolescenta şi mama sa şi-au exprimat "refuzul categoric", a relatat procurorul, subliniind "modalităţile de funcţionare intolerabile", "învechite" şi "şocante" faţă de tinerele din comunitatea românească.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici