Franţa: Români atacaţi, pe fondul unei psihoze privind traficul de organe

Trei români au fost atacaţi la sfârşitul săptămânii trecute de peste 60 de localnici, la Bricarde, în Franţa, pe fondul unei adevărate psihoze privind traficul de organe, de care sunt suspectaţi cetăţenii români, relatează La Provence.

165 afișări
Imaginea articolului Franţa: Români atacaţi, pe fondul unei psihoze privind traficul de organe

Franţa: Români atacaţi, pe fondul unei psihoze privind traficul de organe (Imagine: Mediafax Foto)

Cei trei cetăţeni români atacaţi de zeci de părinţi, au reuşit să se refugieze într-un restaurant, înainte de intervenţia forţelor de poliţie.

În întreaga comunitate circulă o serie de zvonuri, care evocă apariţia unor camionete albe din care coboară răpitorii de copii, iar povestea are o serie de variante delirante. Potrivit acestora, românii răpesc copiii pentru a le vinde organele.

În oraşele Castellane, Plan d'Aou, Bricarde şi Castellas părinţii se tem de răpiri, iar fraţii mai mari supraveghează locuinţele. Panica întregii comunităţi este alimentată de declaraţiile localnicilor, fără a fi martorii direcţi ai unei răpiri.

"Nu a avut loc nici o răpire, nu există nici o suspiciune de trafic, nici o plângere nu a fost depusă", a declarat Pierre Carton, directorul departamentului de Securitate Publică.

Isteria a fost generată de un text care a circulat în mai multe şcoli, după dispariţia unei tinere, pe nume Fatima, la 7 mai, la Malpasse. "Românii au răpit-o. Pentru a-i fura un rinichi", potrivit mesajului care circulă în rândul elevilor de liceu.

Cei trei români, răniţi grav sâmbătă seara la Bricarde, au fost transportaţi la spital, iar maşina lor a fost incendiată. Alţi doi poliţişti au fost răniţi uşor.

În aceeaşi zi, la Marsilia, alţi cetăţeni români au fost victime ale unor agresiuni, însă mai puţin grave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici