Franţa sprijină România pentru obţinerea portofoliului Agriculturii în CE

Franţa susţine România în vederea ocupării funcţiei de comisar pentru Agricultură în cadrul viitoarei Comisii Europene, a reiterat, luni, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.

13 afișări
Imaginea articolului Franţa sprijină România pentru obţinerea portofoliului Agriculturii în CE

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Franţa susţine candidatura României" pentru funcţia de comisar pentru Agricultură, a declarat Lellouche, cu ocazia unei întâlniri a miniştrilor Afacerilor Externe şi Afacerilor Europene, la Bruxelles.

Actualul comisar pentru Agricultură, daneza Mariann Fischer Boel, a anunţat luni că nu va candida pentru o funcţie în cadrul noii Comisii Europene, care urmează să fie desemnată la sfârşitul lui noiembrie.

Boel, în vârstă de 66 de ani, i-a informat, săptămâna trecută, atât pe premierul liberal, Lars Loekke Rasmussen, cât şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că "vrea să părăsească funcţia din cadrul Comisiei la sfârşitul mandatului", potrivit unui oficial din cadrul secretariatului lui Rasmussen.

Ea a respins orice speculaţie cu privire la plecarea sa din Comisie în urma exercitării unor presiuni de către mai multe ţări membre, critice faţă de politica acesteia din domeniul agricol.

"Nu cred că Franţei îi va displăcea faptul că nu mai continui (în cadrul Comisiei). Francezii cred că sunt dură dincolo de orice limite", a declarat Boel pentru ediţia de duminică a cotidianului danez Jyllands-Posten.

Bucureştiul a anunţat public că vizează funcţia de comisar pentru Agricultură. România se aşteaptă la sprijin din partea unor ţări ca Polonia şi Franţa, care susţin actuala politică agricolă comună (PAC), mai ales cu privire la subvenţiile acordate agricultorilor.

România, care a aderat la Uniunea Europeană în ianuarie 2007, are în actuala Comisie un comisar pentru Multilingvism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici