Franţa va desfiinţa "cât mai repede posibil" tabăra de refugiaţi de la Calais

Autorităţile franceze intenţionează să desfiinţeze "cât mai repede posibil" tabăra de refugiaţi aflată în apropiere de oraşul Calais din nordul ţării, a declarat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, potrivit Reuters online.

16088 afișări
Imaginea articolului Franţa va desfiinţa "cât mai repede posibil" tabăra de refugiaţi de la Calais

Franţa va desfiinţa "cât mai repede posibil" tabăra de refugiaţi de la Calais

În lunile februarie şi martie, autorităţile au demontat partea de sud a taberei, unde locuiesc mai multe mii de imigranţi care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

Potrivit autorităţilor locale, în partea de nord a taberei, trăiesc aproximativ 7.000 de imigranţi, însă grupurile umanitare plasează numărul imigranţilor din această tabără la aproape 9.000.

"Vreau închiderea taberei cât mai repede posibil", a declarat Cazeneuve, care a adăugat că operaţiunea se va face metodic.

Oficialul francez a mai precizat că mai multe noi adăposturi şi centre de primire urmează să fie create pentru a permite cazarea imigranţilor, iar de asemenea va creşte numărul de ofiţeri de poliţie detaşaţi în regiune pentru a ajuta la gestionarea crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici