Frattini: Noile state membre pot negocia cu SUA eliminarea vizelor

UE va permite noilor state membre să negocieze acorduri bilaterale cu SUA în vederea eliminării vizelor, pe "baza principiilor comune" stabilite cu partenerii lor, a declarat joi comisarul european Franco Frattini.

19 afișări
Imaginea articolului Frattini: Noile state membre pot negocia cu SUA eliminarea vizelor

Frattini: Noile state membre pot negocia cu SUA eliminarea vizelor (Sursa: Mediafax Foto)

"Va fi posibil să semneze pe baza principiilor comune care urmează să fie stabilite astăzi la nivel politic", a spus Frattini, înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Internelor şi Justiţiei.

Cehia a pus în dificultate UE când a semnat marţi, la Washington, un acord bilateral privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii cehi care doresc să călătorească pe teritoriul Statelor Unite, Praga acceptând la rândul ei anumite condiţii privind sporirea securităţii la bordul avioanelor cu destinaţia Statele Unite.

"Din ce am înţeles, Estonia vrea să semneze un acord similar, Lituania la fel", a precizat Frattini, recunoscând incapacitatea UE de a negocia cu Statele Unite pe tema discriminării care îi vizează pe cetăţenii europeni care doresc să călătorască în Statele Unite.

Cetăţenii celor 15 state mai vechi din UE, în afară de Grecia, şi Slovenia, din noul val, pot călători fără viză în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici