Fricţiuni diplomatice Polonia-Israel. Premierul Morawiecki şi-a anulat vizita după o afirmaţie privind complicitatea în Holocaust

Premierul polonez Mateusz Morawiecki şi-a anulat duminică o vizită pe care urma să o efectueze în Israel, în urma unor afirmaţii făcute de omologul său israelian privind complicitatea Poloniei în Holocaust, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1492 afișări
Imaginea articolului Fricţiuni diplomatice Polonia-Israel. Premierul Morawiecki şi-a anulat vizita după o afirmaţie privind complicitatea în Holocaust

FOTO Hepta: US Vice President, Mike Pence, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks and Polish Prime Minister, Mateusz Morawiecki/ 14 feb

Mateusz Morawiecki urma să participe la un summit între patru ţări din centrul şi estul Europei, care va avea loc la Ierusalim săptămâna aceasta.

Premierul polonez îl va trimite în schimb pe ministrul de Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz.

Morawiecki l-a informat pe premierul israelian Benjamin Netanyhu cu privire la decizia sa printr-o conversaţie telefonică.

Ambasadorul israelian Anna Azari a fost convocat de Guvernul polonez, vineri, pentru a clarifica afirmaţiile lui Netanyahu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici