FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate / Reuniune de urgenţă a aliaţilor pentru a găsi o soluţie

Financial Times relatează că subiectul principal al reuniunii aliaţilor Ucrainei, care va avea loc vineri la baza militară Ramstein din Germania, va fi refacerea stocurilor de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană. Acest lucru este important nu numai pentru protecţia împotriva atacurilor ruseşti, ci şi pentru succesul ofensivei aşteptate a armatei ucrainene.

527 afișări
Imaginea articolului FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate / Reuniune de urgenţă a aliaţilor pentru a găsi o soluţie

FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate / Reuniune de urgenţă a aliaţilor pentru a găsi o soluţie

Epuizarea iminentă a muniţiei pentru sistemele de apărare aeriană ucrainene, în special cele de fabricaţie sovietică, a fost una dintre principalele dezvăluiri din scurgerea de documente ale Pentagonului. Kievul a recunoscut neoficial că problema există, scrie BBC.

Dacă muniţia pentru sistemele de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune se termină cu adevărat, consecinţele pentru Ucraina vor fi grave.

În ultimii ani, Rusia a folosit pe scară largă aviaţia în Siria, unde rebelii nu aveau apărare aeriană. Acest lucru a dus la distrugerea pe scară largă a unor oraşe precum Alep. În Ucraina, avioanele ruseşti au început să evite spaţiul aerian ucrainean după primele zile de război, operând fie în apropierea liniei frontului, fie, precum bombardierele strategice, la mii de kilometri distanţă.

Vineri, la Ramstein va avea loc o reuniune a aproximativ 50 de ţări pe tema nevoilor prioritare ale Ucrainei, iar subiectul principal de data aceasta va fi tocmai apărarea aeriană - nu tancurile, nu muniţia de artilerie, nu avioanele de luptă, despre care s-a discutat mult la reuniunile trecute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici