Fukushima: Doi angajaţi au fost găsiţi morţi în interiorul centralei

Doi angajaţi ai companiei TEPCO, daţi dispăruţi după cutremurul din 11 martie, au fost găsiţi în interiorul centralei nucleare Fukushima Daiichi, a anunţat operatorul centralei, precizând că tehnicienii au murit ca urmare a hemoragiei provocate de răni multiple, relatează agenţia Kyodo.

108 afișări
Imaginea articolului Fukushima: Doi angajaţi au fost găsiţi morţi în interiorul centralei

Fukushima: Doi angajaţi au fost găsiţi morţi în interiorul centralei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tokyo Electric Power a precizat că ambii angajaţi au murit probabil în jurul orei 16.00 în data de 11 martie, după cutremurul cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi angajaţi - în vârstă de 21 şi, respectiv, 24 de ani - au fost găsite miercuri şi prezentau un nivel înalt de contaminare radioactivă.

Autorităţile japoneze încearcă în continuare să limiteze scurgerile radioactive de la centrala Fukushima Daiichi, grav afectată de cutremur şi tsunami, însă AIEA apreciază că situaţia este în continuare "foarte gravă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici