Fundaţia lui Elie Wiesel, printre "victimele" programului piramidal al lui Bernard Madoff

Fundaţia Elie Wiesel a anunţat că se află printre "victimele" programului piramidal al fostului preşedinte al bursei Nasdaq Bernard Madoff, pierzându-şi majoritatea bunurilor, în ceea ce pare a fi cea mai mare fraudă financiară din istoria Statelor Unite, relatează USA Today în ediţia electronică.

52 afișări
Imaginea articolului Fundaţia lui Elie Wiesel, printre "victimele" programului piramidal al lui Bernard Madoff

Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Supravieţuitor a lagărelor naziste de concentrare şi laureat cu premiul Nobel pentru Pace, Elie Wiesel (80 de ani) refuză să se califice drept o "victimă" şi promite că fundaţia sa, a cărei misiune este legată de etică, va supravieţui. "Toată viaţa mea a trebuit să învăţ şi să îi învăţ şi pe alţii şi să construiesc din ruine. Acest lucru nu se va schimba", a declarat el.

De la descoperirea fraudei, Wiesel a primit ajutoare pe care nu le-a solicitat - "mari şi mici, de la tineri şi bătrâni, evrei sau nu. Este expresia consternării lor", a declarat acesta, adăugând că a primit suficiente fonduri pentru ca programele fundaţiei sale să se desfăşoare în continuare.

"Nu vreau ca numele meu să fie cunoscut ca al uneia dintre victime. Vreau ca numele meu să fie legat de pace şi literatură şi drepturile omului", a precizat scriitorul.

Autorităţile au identificat 13.000 de investitori păgubiţi de planul piramidal al lui Madoff, printre care şi fundaţia lui Wiesel, care sponsorizează conferinţe ale laureaţilor Premiului Nobel şi centre din Israel pentru refugiaţii din Darfur şi Etiopia.

Citeşte şi:

Madoff nu a recunoscut frauda, dar a acceptat judecarea parţială a cazului

Cazul fostului preşedinte al Nasdaq generează pierderi în întreaga lume

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici