Funeraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă - VIDEO

Funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski, decedat sâmbătă într-o catastrofă aeriană în Rusia şi al cărui corp neînsfleţit a fost repatriat duminică, vor avea loc sâmbătă, potrivit cotidianului Gazeta Wyborcza.

45 afișări
Imaginea articolului Funeraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă  - VIDEO

Funeraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul prevede ceremonii funerare naţionale sâmbătă", scrie cotidianul pe site-ul său.

Potrivit şefului diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, citat de cotidian, "preşedintele Dmitri Medvedev vrea să participe la funeraliile omologului său polonez".

"Este posibil ca ceremoniile funerare să fie organizate în două zile, sâmbătă şi duminică", a declarat pentru AFP Elzbieta Jakubiak, deputat din partea partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi fost şef de cabinet al preşedintelui Kaczynski.

"Dar decizia definitivă nu a fost încă luată, aşteptăm repatrierea tuturor corpurilor neînsufleţite", a adăugat ea, o colaboratoare apropiată a preşedintelui decedat.

O reuniune va avea loc între reprezentanţii preşedinţiei şi cei ai biroului premierului cu privire la organizarea funeraliilor, a precizat Jacek Sasin, directorul-adjunct al preşedinţiei, citat de agenţia PAP.

Accidentul în care a fost implicată aeronava preşedintelui polonez a survenit sâmbătă dimineaţă în apropierea oraşului Smolensk, situat la 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, dintre care preşedintele Kaczynski, soţia sa şi mulţi alţi politicieni polonezi şi oficiali militari de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici