Furie după ce Giovanni Brusca, şeful mafiei siciliene, un criminal feroce, a fost eliberat din închisoare

Una dintre cele mai fioroase figuri din Italia, capul mafiei siciliene, Giovanni Brusca, ale cărui crime includ dizolvarea corpului unui copil în acid, a fost eliberat condiţionat după mai mulţi ani de închisoare.

2503 afișări
Imaginea articolului Furie după ce Giovanni Brusca, şeful mafiei siciliene, un criminal feroce, a fost eliberat din închisoare

Furie după ce Giovanni Brusca, şeful mafiei siciliene, un criminal feroce, a fost eliberat din închisoare

Giovanni Brusca, supranumit „ucigaşul de oameni”, şi-a mărturisit rolul în peste 100 de crime, inclusiv în asasinarea primului procuror italian anti-mafie Giovanni Falcone.
 
Însă Brusca a devenit informator, scrie BBC, şi i-a ajutat pe procurori să-i vâneze pe colegii săi mafioţi. Brusca a fost eliberat condiţionat pentru o perioadă de patru ani.
 
Eliberarea sa, după 25 de ani de închisoare, le-a revoltat pe rudele victimelor sale.
 

Cine este Giovanni Brusca?

 
Brusca, acum în vârstă de 64 de ani, a fost o figură cheie în cadrul Cosa Nostra, grupul mafiei siciliene. În 1992, Brusca a detonat bomba care l-a ucis pe principalul anchetator italian anti-mafie, judecătorul Giovanni Falcone, într-una dintre cele mai infame crime din Italia.
 
Soţia lui Falcone şi cei trei bodyguarzi au fost, de asemenea, ucişi în atac. Brusca, pe atunci şeful mafiei siciliene, a lansat o jumătate de tonă de explozibil sub drumul de lângă Palermo pe unde circulau maşinile acestora.
 
Atacul, urmat două luni mai târziu de uciderea colegului lui Falcone, Paolo Borsellino, a zguduit Italia şi a dus la noi legi dure anti-mafie.
 
Una dintre cele mai groaznice crime a fost uciderea lui Giuseppe Di Matteo, fiul de 11 ani al unui alt mafiot care îl trădase. Brusca l-a răpit şi torturat pe băiat înainte să fie sugrumat şi corpul său dizolvat în acid - ca urmare, familia copilului nu l-a putut îngropa.
 
După arestarea sa din 1996, el a devenit martor de stat pentru a-şi reduce pedeapsa. El i-a ajutat pe anchetatori să urmărească gangsterii responsabili de mai multe atacuri ale mafiei în anii 1980 şi 1990.

 

Eliberarea lui Brusca a determinat durerea şi furia rudelor unor victime ale acestuia

 
Tina Montinaro, soţia uneia dintre gărzile de corp ucise, a declarat ziarului Repubblica că este „indignată”.
 
"Statul este împotriva noastră - după 29 de ani încă nu ştim adevărul despre masacru şi Giovanni Brusca, omul care mi-a distrus familia, este liber", a spus Montinaro.
 
Maria Falcone, sora judecătorului, a spus că a fost „întristată” de veste, dar că legea i-a permis lui Brusca dreptul de a părăsi închisoarea.
 
"După 25 de ani de închisoare, şeful mafiei Giovanni Brusca este un om liber. Aceasta nu este„ justiţia ”pe care o merită italienii", a spus Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta, Liga.
 
"Este o lovitură în plex care te lasă fără suflare", a declarat Enrico Letta, liderul partidului de centru-stânga, pentru postul de radio Rtl 102.5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici