Furtuna Gabrielle. Mii de persoane fără curent electric pe Insula de Nord a Noii Zeelande

  • Furtuna Gabrielle a lăsat mii de persoane fără curent electric pe Insula de Nord a Noii Zeelande.
  • Avertizare Cod roşu de ploi şi vânt în Auckland, şcoli închise şi zboruri anulate.
255 afișări
Imaginea articolului Furtuna Gabrielle. Mii de persoane fără curent electric pe Insula de Nord a Noii Zeelande

FOTO Twitter

Mii de oameni au rămas fără curent electric în timp ce furtuna Gabrielle a ajuns pe Insula de Nord a Noii Zeelande, unde cel mai mare oraş încă se reface după ploile record de luna trecută, relatează The Guardian.

În timp ce fostul ciclon tropical se îndrepta spre Noua Zeelandă, MetService a emis o serie de avertizări meteorologice de cod roşu pentru ploi intense şi vânt puternic, inclusiv pentru Auckland, cel mai mare oraş, care a fost afectat de inundaţii în urmă cu două săptămâni.

Cei 1,7 milioane de locuitori ai oraşului au fost rugaţi să fie vigilenţi şi să se pregătească pentru ce e mai rău. "Avem în faţă un eveniment meteorologic foarte sever şi potenţial devastator", a declarat Rachel Kelleher, de la Auckland Emergency Management.

Multe şcoli şi toate serviciile consiliului local au fost închise luni. Aeroportul din Auckland a fost deschis, dar majoritatea zborurilor interne şi internaţionale ale zilei au fost anulate. Podul portuar al oraşului a fost închis din cauza vântului puternic, iar trenurile au fost suspendate până luni după-amiază. Navetiştii au fost avertizaţi cu privire la anularea autobuzelor şi au fost îndemnaţi să rămână acasă dacă este posibil.

În noaptea de duminică spre luni, furtuna a ajuns în Northland, în partea superioară a Insulei de Nord, chiar deasupra Auckland, unde au căzut aproape 140 mm de ploaie într-o oră, iar vântul puternic a doborât copaci şi linii electrice. Aproximativ 22.500 de gospodării au rămas fără energie electrică peste noapte.

Avertizări de ploaie şi vânt sunt în vigoare în toată Insula de Nord pentru ziua de luni, când se aşteaptă cel mai grav potop, dar valul de furtună ar putea coincide cu o maree înaltă în primele ore ale dimineţii de marţi, a declarat MetService.

Primarul oraşului, Wayne Brown, a declarat: "Ciclonul Gabrielle este la uşa noastră şi va fi o perioadă dificilă pentru noi toţi, dar suntem bine pregătiţi şi o luăm în serios. Locuitorii din Auckland sunt puternici şi rezistenţi şi vom trece peste asta".

Kelleher a spus că vântul puternic şi ploile vor veni peste terenul deja îmbibat cu apă, riscând probleme structurale, alunecări de teren, căderi de copaci şi probleme cu liniile electrice. Întreaga regiune din Auckland riscă să fie afectată de inundaţii, a spus Kelleher.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici