Furtună puternică în America de Nord, mii de persoane au rămas fără curent

  • O furtună de iarnă majoră a adus zăpadă abundentă şi gheaţă în unele zone din SUA şi Canada, punând peste 80 de milioane de persoane sub avertizare meteo, relatează BBC.
  • Peste 145.000 de persoane au rămas fără curent electric în unele state din sud-estul ţării, iar mii de zboruri au fost anulate.
778 afișări
Imaginea articolului Furtună puternică în America de Nord, mii de persoane au rămas fără curent

Virginia, Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud au declarat stare de urgenţă.

Serviciul Naţional de Meteorologie al SUA (NWS) a declarat că în unele zone se aşteaptă peste 30 cm de zăpadă.

Zăpada şi gheaţa ar putea duce la "călătorii periculoase, întreruperi de energie electrică şi deteriorarea copacilor", a avertizat NWS.

Patrulele de pe autostrăzi au raportat sute de accidente rutiere, potrivit agenţiei de ştiri Associated Press.

De asemenea, au fost prognozate posibile inundaţii de coastă în unele zone, inclusiv în New York şi în părţi din Connecticut.

În provincia canadiană Ontario, care are graniţă comună cu statul New York, autorităţile au emis duminică dimineaţă avertismente de furtună pentru o mare parte din sudul ţării. În Toronto, capitala provinciei şi cel mai mare oraş din Canada, prognoza indică 20 cm de zăpadă.

Peste 3.000 de zboruri spre şi dinspre SUA au fost anulate duminică, potrivit site-ului de urmărire a datelor FlightAware.

Aeroportul internaţional Charlotte Douglas din Carolina de Nord a fost unul dintre cele mai afectate, cu aproape 90% din zboruri anulate, iar un mesaj pe site-ul său a îndemnat pasagerii să se informeze la companiile aeriene înainte de a se deplasa la aeroport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici