Furtuna tropicală Irina a provocat moartea a 65 de persoane în Madagascar

Furtuna tropicală Irina a provocat moartea a 65 de persoane în Madagascar, majoritatea victimelor fiind din districtul Ifanadiana, conform declaraţiilor de luni ale autorităţilor Biroului Naţional pentru Catastrofe Naturale (BNGRC).

380 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Irina a provocat moartea a 65 de persoane în Madagascar

Furtuna tropicală Irina a provocat moartea a 65 de persoane în Madagascar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform acestei surse, Irina, considerată "furtună tropicală moderată" de către autorităţi, a mai provocat rănirea unei alte persoane iar trei sunt declarate dispărute.

După ce furtuna tropicală, Giovanna, s-a soldat cu 35 de morţi, 284 de persoane rănite şi aproximativ 250.000 de sinistraţi, această a doua furtună a sezonului, Irina, soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, a distrus şi locuinţele a 73.490 de persoane.

Irina a provocat moartea unei persoane şi în Mozambic. "Un bătrân a murit în provincia Gaza (sudul Mozambicului) din cauza unui copac ce a căzut peste o casă", conform purtătoarei de cuvânt al agenţiei naţionale pentru catastrofe din Mozambic.

În oraşul sud-african Durban, accesul pe plaje a fost interzis, valurile ajungând până la o înălţime de trei metri. Vasele au primit ordin să rămână în porturi, conform unui oficial local. Aflată în larg, furtuna va lovi regiunile de coastă joi dimineaţă, conform meteorologilor.

Ultima furtună importantă care a afectat Africa de Sud a fost în 1984, atunci când ciclonul Domoina a provocat moartea a 214 persoane şi distrugeri estimate la aproximativ 100 de milioane de euro.

În Madagascar, sezonul ciclonic durează din luna noiembrie până în luna februarie şi se soldează cu victime în fiecare an.

Bilanţul ciclonului Bingiza, din februarie 2011, a indicat 34 de morţi, 11 dispăruţi şi 216.000 de sinistraţi.

În 2010, furtuna tropicală Hubert s-a soldat cu moartea a cel puţin 83 de persoane, alte 34 dispărute şi aproximativ 187.000 de sinistraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici