Furtună tropicală şi cutremur de 6,3 grade pe scara Richter, în Mexic

Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă în sudul peninsulei mexicane Baja California, fără a provoca victime sau pagube importante, au anunţat autorităţile, în timp ce furtuna Henriette a provocat moartea a şase persoane pe coasta mexicană a Pacificului, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Furtună tropicală şi cutremur de 6,3 grade pe scara Richter, în Mexic

Furtună tropicală şi cutremur de 6,3 grade pe scara Richter în Mexic

Epicentrul seismului este situat în Golful California, la circa 125 de kilometri nord-est de La Paz, a precizat serviciul de protecţie civilă din Baja California. Cutremurul nu a provocat decât pagube minore, a adăugat sursa citată.

Şase persoane au decedat însă în portul turistic Acapulco, din sudul Mexicului, din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile puternice aduse de furtuna tropicală Henriette, care a traversat vineri şi sâmbătă coasta mexicană a Pacificului, potrivit autorităţilor locale.

"Şase persoane au murit când stâncile au căzut peste casele lor, în diverse cartiere din Acapulco. Terenul este instabil din cauza ploilor din ultimele zile, provocate de (furtuna) Henriette", a declarat Nadia Vel, purtătorare de cuvânt a protecţiei civile din Acapulco.

Numeroase case neconsolidate sunt construite la periferia oraşului Acapulco, pe versanţi, şi sunt extrem de vulnerabile la intemperii. Zonele turistice sunt situate în exteriorul acestor cartiere.

Potrivit protecţiei civile, o stâncă de 15 metri înălţime s-a prăbuşit peste o casă în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând moartea unui bărbat în vârstă de 40 de ani şi a celor doi copii ai săi, de zece şi, respectiv, 12 ani, şi rănirea altor două persoane care se aflau în casă în momentul tragediei.

Într-un alt cartier din Acapulco, o alunecare de teren a îngropat o casă, provocând moartea unui adolescent în vârstă de 16 ani şi a doi copii, de 11 şi respectiv 12 ani.

Militari şi personal al Protecţiei civile au evacuat sâmbătă locuitorii din zonele joase ale oraşului, din cauza inundaţiilor.

Vineri, în statul Guerrero, unde se află Acapulco, şi în alte state de pe litoralul Oceanului Pacific s-a declanşat stare de alertă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici