Furtuni puternice în Ungaria, soldate cu importante pagube materiale

Serviciile de pompieri din Ungaria au fost chemate să intervină în aproximativ 400 de situaţii de urgenţă, în noaptea de joi spre vineri, după ce furtuni puternice au smuls copaci din rădăcini şi a doborât fire de înaltă tensiune, în centrul şi vestul ţării, relatează MTI.

2 afișări
Imaginea articolului Furtuni puternice în Ungaria, soldate cu importante pagube materiale

Furtuni puternice în Ungaria, soldate cu importante pagube materiale

Furtunile au provocat pagube semnificative în regiunile Pesta, Somogy, Fejer, Veszprem şi Zala, ca şi în capitala Budapesta, a declarat vineri dimineaţă Tibor Dobson, purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Serviciile de ambulanţă au raportat existenţa câtorva persoane rănite, printre care şi o tânără spitalizată în stare foarte gravă, după ce a fost lovită de un copac doborât la pământ de vânt, la Budapesta.

La Nemesded (sud-est), rafalele de vânt au smuls acoperişul bisericii din sat, în timp ce la Erd, lângă Budapesta, pompierii au fost chemaţi să stingă incendiul într-o casă care fusese lovită, cel mai probabil, de trăsnet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici