Gabrielle Giffords, o democrată de centru căsătorită cu un astronaut

Gabrielle Giffords, membra Congresului împuşcată în cap în Arizona, este o democrată cu vederi de centru, căsătorită cu un astronaut de la NASA. La 40 de ani, democrata cu părul blond tocmai a fost realeasă în Camera Reprezentanţilor, după o confruntare dură cu adversarul său republican într-o circumscripţie conservatoare din Arizona.

37 afișări
Imaginea articolului Gabrielle Giffords, o democrată de centru căsătorită cu un astronaut

Membra Congresului împuşcată în Arizona, o tânără democrată de centru căsătorită cu un astronaut (Imagine: CNN)

Gabrielle Giffords, numită "Gabby" de colegii parlamentari, a obţinut primul mandat în 2006, devenind prima femeie de origine evreiască trimisă de alegătorii din Arizona în Camera Reprezentanţilor.

Gabrielle Giffords este soţia astronautului Mark Kelly, cu care are doi copii. Mark Kelly urmează să comande echipajul navatei Endeavour în primăvară şi se va întâlni cu fratele său geamăn, Scott, care se află din octombrie la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

În campanie, Gabrielle Giffords a susţinut teme de centru şi se numără printre parlamentarii care au votat reforma sistemului medical propusă de preşedintele Barack Obama.

Gabrielle Giffords a făcut parte din Comisiile pentru Apărare, Afaceri Externe şi Ştiinţă din Camera Reprezentanţilor, fiind de acord cu suplimentarea trupelor la frontiera cu Mexicul şi cu impunerea de noi condiţii imigranţilor care doresc să primească cetăţenia americană.

Cu toate acestea, Giffords nu a susţinut controversatul proiect de lege pentru imigraţie, semnat în aprilie de guvernatorul republican al statului Arizona, Jan Brewer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici