Gabrielle Giffords poate "respira singură"

Gabrielle Giffords, membră democrată a Congresului american, grav rănită sâmbătă, într-un atac armat care a avut loc în Arizona, în sud-vestul Statelor Unite, este "capabilă să respire singură", au anunţat marţi medicii ei.

23 afișări
Imaginea articolului Gabrielle Giffords poate "respira singură"

Gabrielle Giffords poate "respira singură" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gabrielle Giffords, în vârstă de 40 de ani, a fost grav rănită la cap, într-un atac armat, la Tucson, în timpul unui miting, în care au fost ucise şase persoane, între care o fetiţă de nouă ani şi un judecător federal, iar alte 14 au fost rănite.

"Sunt fericit să anunţ că se descurcă", a declarat, într-o conferinţă de presă, Michael Lemole, neurochirurg în cadrul University Medical Center (UMC) din Tucson.

"Starea sa este neschimbată faţă de ieri. Ea răspunde în continuare la comenzi simple, iar noi am putut diminua dozele de calmante", a adăugat el.

"De fapt, ea este capabilă, în prezent, să respire singură. Singurul motiv pentru care menţinem, în continuare, o asistenţă respiratorie, este pentru a-i proteja sistemul respirator, ca ea să nu sufere complicaţii, cum ar fi o pneumonie", a precizat el.

Peter Rhee, şeful Serviciului de chirurgie din cadrul UMC, a precizat, de asemenea, că şase victime ale atacului armat erau, în continuare, spitalizate. "Una este în stare critică (Giffords), trei sunt în stare gravă, iar două sunt bine", a spus el.

Presupusul autor al atacului, Jared Loughner, a fost prezentat luni, pentru prima dată, în faţa justiţiei, la Phoenix. El este investigat pentru crime şi tentative de crimă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici