Gafă a lui Biden. L-a confundat pe Macron cu Mitterrand (care a murit în 1996)

Preşedintele american Joe Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron, actualul preşedinte francez, cu François Mitterrand, care a condus Franţa din 1981 până în 1995 şi a murit în 1996.

1222 afișări
Imaginea articolului Gafă a lui Biden. L-a confundat pe Macron cu Mitterrand (care a murit în 1996)

Gafa a lui Biden. L-a confundat pe Macron cu Mitterrand (care a murit în 1996)

Într-un discurs rostit la un miting de campanie din Las Vegas, în timp ce povestea despre summitul G7 care a avut loc în Anglia în iunie 2021 şi la care a participat Macron, Biden a spus: "Imediat după ce am fost ales, am mers la o reuniune G7 în sudul Angliei. Şi m-am aşezat şi am spus: <<America s-a întors!>>, iar Mitterand din Germania ... mă refer la Franţa - s-a uitat la mine şi m-a întrebat: <<Pentru cât timp te-ai întors?>>".

Nu a fost prima scăpare recentă a preşedintelui american în vârstă de 81 de ani. În iulie 2023, el a spus din greşeală că "peste 100" de americani au murit din cauza Covid-19 de când a izbucnit pandemia. Casa Albă a rectificat ulterior, spunând "peste 1 milion", relatează Politico.

În iunie, Biden - care candidează pentru realegere  - confundase războiul din Ucraina cu cel din Irak, afirmând că preşedintele rus Vladimir Putin "pierde războiul din Irak".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici