Gafă a premierului Spaniei, după accidentul din Galicia

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a făcut o gafă în urma accidentului feroviar din Spania, transmiţând un comunicat de condoleanţe în care, din greşeală, a introdus o frază dintr-un mesaj difuzat anterior despre cutremurul din China.

268 afișări
Imaginea articolului Gafă a premierului Spaniei, după accidentul din Galicia

Gafă a premierului Spaniei, după accidentul din Galicia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rajoy transmisese anterior un comunicat în care prezenta condoleanţe pentru victimele seismului din China, care a avut loc luni dimineaţă şi s-a soldat cu 73 de morţi, relatează El Pais.

Imediat după accidentul feroviar din Spania, Rajoy a difuzat un alt comunicat, prin care prezenta condoleanţe pentru victimele accidentului. Însă, în ultima parte a comunicatului, apare o frază preluată integral din comunicatul anterior, adresat rudelor victimelor cutremurului din China.

"Aş vrea să adresez condoleanţe, din inimă, pentru pierderile de vieţi omeneşti în urma cutremurului care a avut loc în oraşul Gansu", a scris Rajoy în comunicatul difuzat după accidentul din Spania.

Un tren care circula între Madrid şi El Ferrol (nord-vestul Spaniei) a deraiat miercuri seară, pe un tronson de mare viteză, înainte de gara Santiago de Compostela, iar bilanţul este de cel puţin 78 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici