Gafa unui ministru în plină pandemie: Nu credeam că virusul se poate răspândi aşa repede

  • Luiz Mandetta, fostul ministru brazilian al Sănătăţii, a gafat declarând că a subestimat pericolul COVID-19
  • Brazilia este statul sud-american cu cele mai multe cazuri de coronavirus, având şi cea mai mare populaţie
  • Mandetta a precizat că iniţial se credea că pandemia va semăna cu cea din 2002, provocată de SARS
1020 afișări
Imaginea articolului Gafa unui ministru în plină pandemie: Nu credeam că virusul se poate răspândi aşa repede

Gafa unui ministru în plină pandemie: Nu credeam că virusul se poate răspândi aşa repede

Brazilia nu a fost pregătită să facă faţă pandemiei cu COVID-19,  deşi avea toate semnalele din partea organizaţiilor mondiale. Oficialii brazilieni nu şi-au dat seama cât de rapid s-ar putea răspândi coronavirusul  atunci când au fost lansate primele rapoarte despre coronavirus în China, a declarat fostul ministru al sănătăţii,  Luiz Henrique Mandetta.

El  i-a declarat lui Stephen Sackur la Hardtalk faptul că ”nu se credea la început că virusul se va răspândi atât de repede”.

Mandetta a precizat că nici pe partea de logistică, brazilienii nu s-au mişcat bine.

Oficialităţile au încercat să cumpere echipamente de protecţie şi ventilatoare din China, dar s-au lovit de obstacole de aprovizionare astfel că nu au avut destule echipamente, a explicat Luiz Mandetta.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a spus în repetate rânduri că riscurile cauzate de virus au fost exagerate. Ţara are cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din America de Sud, fiind şi cel mai populat stat cu aglomerări urbane uriaşe ca în Sao Paulo sau Rio de Janeiro.

Mandetta a fost înlocuit la conducerea ministerului Sănătăţii la cererea preşedintelui Bolsonaro, cei doi reproşându-şi unul altuia lipsa de capacitate în gestionarea pandemiei. Bolsonaro a spus în mai multe rânduri că riscurile sunt minime în Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici