Gafe din campania electorală a candidaţilor la preşedinţia SUA (Galerie Video)

Cotidianul Le Figaro face o trecere în revistă a gafelor candidaţilor la preşedinţia Statelor Unite în timpul campaniei electorale, potrivit ediţiei electronice a publicaţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Gafe din campania electorală a candidaţilor la preşedinţia SUA (Galerie Video)

Gafe din campania electorală a candidaţilor la preşedinţia SUA

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei, la 19 martie, John McCain, care a denunţat cu fiecare prilej lipsa de experienţă în domeniul politicii externe a rivalului său, i-a confundat pe şiiţi cu sunniţi, afirmând că Iranul sprijină al-Qaida din Irak, fiind corectat de senatorul care îl însoţea, Joe Lieberman. Iranul, o ţară şiită, susţine grupări extremiste şiite din Irak, şi nu reţeaua al-Qaida, o organizaţie sunnită.

La 14 mai, Barack Obama a declarat că a vizitat 57 de state americane, în timp ce acestea sunt numai 50.

Cu un alt prilej, la 16 august, McCain declară că o persoană bogată este cea care câştigă cel puţin cinci milioane de dolari pe an, iar ulterior, la 20 august, a avut dificultăţi în a preciza numărul locuinţelor pe care le deţine, afirmând că echipa sa va putea răspunde la această întrebare.

Deşi candidatul democrat la Casa Albă a făcut tot posibilul pentru a aminti că nu este musulman, el are un lapsus în timp ce este invitat la postul ABC, evocând tocmai "credinţa sa musulmană".

La 19 martie 2008, John McCain îi confundă pe şiiţi cu suniţi

La 14 mai 2008, Barack Obama declară că a vizitat 57 de state americane

La 16 august 2008, McCain defineşte bogăţia

La 20 august 2008, McCain nu mai ştie câte locuinţe deţine

În septembrie 2008, Barack Obama evocă "crediţa sa musulmană"


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici