GALERIE FOTO: Aşteptarea a luat sfârşit. Pasagerii vasului de croazieră ţinut în carantină în Hong Kong, lăsaţi să debarce

Aproape 3.600 de persoane şi echipajul navei World Dream, care erau în carantină de teamă că ar fi fost infectaţi cu noul coronavirus, au debarcat în Hong Kong, după ce testele medicale au ieşit negative, informează BBC.

2576 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Aşteptarea a luat sfârşit. Pasagerii vasului de croazieră ţinut în carantină în Hong Kong, lăsaţi să debarce

Sursa FOTO: Profimedia

Oamenii au stat, timp de patru zile, în carantină pe nava World Dream, iar duminică le-a fost dată permisiunea să debarce după ce testele nu au confirmat infecţia cu noul virus din China la niciuna dintre persoane.

O altă navă de croazieră unde au fost confirmate doisprezece cazuri rămâne în carantină, în Japonia.

Epidemia cu noul coronavirus a ucis 813 oameni, majoritatea în China continentală, cu excepţia a două persoane.

În prezent, coronavirusul a ucis mai mulţi oameni decât Sars (sindromul acut respirator sever). În 2003, acea epidemie a omorât 774 de persoane în peste o duzină de ţări.

Doar în provincia Hubei din China, unde a fost epicentrul epidemiei de coronavirus, au murit 780 de oameni, potrivit oficialilor regionali din sănătate. Peste 34.800 de persoane au fost infectate la nivel global, majoritatea din China.

De ce a fost pusă nava în carantină?

Nava World Dream a fost pusă, miercuri, în carantină după ce s-a descoperit că trei pasageri, care fuseseră într-o călătorie anterioară, au contractat virusul.

Şeful departamentului de sănătate al portului Leng Yiu-Hong a spus că tututror membrilor echipajului, în jur de 1.800 de persoane, le-a ieşit testul negativ pentru coronavirus, şi toată lumea a primit permisiunea să debarce, fără a fi necesară carantina la domiciliu după ce părăsesc nava.

Duminică, ministrul Sănătăţii din Hong Kong a declarat că unui număr de 468 de persoane le-a fost ordonat să stea acasă, în camerele de hotel sau în centrele conduse de guvern, la o zi după ce oficialii au implementat carantină obligatorie timp de două săptămâni pentru oricine ajunge în China.

Sursa FOTO: Profimedia 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici