Gândul: Întregul cabinet de miniştri din Germania cere boicotarea produselor Nokia - VIDEO

Criza declanşată de mutarea fabricii No­kia ­din Bochum, Germania, la Cluj a devenit deja o problemă naţională în Germania. Toţi politicienii de rang înalt au avut luări de poziţie pe această temă, iar majoritatea şi-au îndemnat conaţionalii să boicoteze produsele Nokia.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Întregul cabinet de miniştri din Germania cere boicotarea produselor Nokia - VIDEO

Gândul: Întregul cabinet de miniştri din Germania cere boicotarea produselor Nokia - VIDEO

Ministrul Agriculturii, Horst Seehofer, a promis că va interzice aparatele Nokia în ministerul său. Ministrul de Finanţe a atacat şi el Nokia, acuzând-o de „capitalism de caravană”. Liderul social-democrat Kurt Beck s-a alăturat şi el apelului la boicot, declarând că „în ceea ce mă priveşte, în casa mea nu vor mai intra telefoane mobile marca Nokia”.

Disputa dintre guvernul german şi firma finlandeză, cauzată de mutarea unei fabrici a Nokia din Germania în România (mişcare ce a lăsat 2300 de nemţi fără locuri de muncă), a căpătat însă accente de „curtea şcolii”, comentează cotidianul spaniol El Mundo. Oficialii germani au protestat extrem de dur împotriva acestei mutări, decise pentru că în România mâna de lucru este mult mai ieftină. (Fabrica, ce ar trebui să-şi deschidă porţile pe 11 februarie ar putea crea locuri de muncă pentru aproximativ 3500 de români.)

Mai multe pe www.gandul.info

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici