Garda de Coastă: Nu există scurgeri de petrol de la platforma scufundată - VIDEO

O poluare cu petrol de pe platforma scufundată în Golful Mexic, în largul statului Louisiana, pare că a fost evitată deoarece nu există scurgeri de petrol, a anunţat vineri un oficial din cadrul Gărzii de Coastă, citat de postul american de televiziune ABC News.

116 afișări
Imaginea articolului Garda de Coastă: Nu există scurgeri de petrol de la platforma scufundată - VIDEO

Garda de Coastă: Nu există scurgeri de petrol de la platforma scufundată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am putut stabili că nu există nicio scurgere din puţ", a declarat amiralul Mary Landry, din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul emisiunii "Good Morning America", adăugând că "au fost poziţionate resurse pentru a reacţiona în caz că ar apărea o scurgere" şi că în zilele următoare puţul va fi monitorizat permanent.

Garda de Coastă "continuă să spere" că îi va găsi pe cei 11 muncitori de pe platformă care au fost daţi dispăruţi de marţi, când platforma petrolieră a luat foc, în urma unei explozii. O peliculă de petrol care s-a răspândit iniţial a abătut atenţia de la căutarea acestora, din cauza temerii producerii unui dezastru ecologic. "Cred că ar putea avea potenţialul unei scurgeri majore", declara joi David Raine, vicepreşedintele British Petroleum (BP), compania care exploata platforma.

Landry a declarat, însă, că utilizând vehicule submarine manevrate la distanţă şi sonare, Garda de Coastă a stabilit că pelicula de petrol, cu o lungime de aproximativ opt kilometri şi o lăţime de peste 1,6 kilometri, reprezintă "reziduuri de la explozie" şi nu produs din puţ. Garda de Coastă a trimis joi în zonă vase dotate pentru îndepărtarea peliculei. "Sperăm să nu ajungă la ţărm", a spus el.

British Petroleum şi compania care este proprietarul platformei, Transocean Ltd. au, însă, alte griji, după ce împotriva lor au fost lansate mai multe procese pentru ucidere prin neglijenţă. Garda de Coastă va continua căutarea celor 11 muncitori daţi dispăruţi. Aproximativ 100 de supravieţuitori ai exploziei de marţi, care a aruncat de pe platforma înaltă de aproape 23 de metri mai mulţi muncitori, au ajuns joi la New Orleans. Alţi 17 au fost spitalizaţi la spitale din regiune, unii cu răni grave.

Platforma petrolieră finaliza lucrările la un nou puţ de extracţie în Golful Mexic, atunci când a fost zguduită de o explozie, marţi noaptea. Cei 115 supravieţuitori au spus că au scăpat înghesuindu-se la bordul unor bărci de salvare sau sărind în apele golfului, de la aproximativ 23 de metri înălţime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici