Platforma petrolieră din Golful Mexic, unde s-a declanşat un incendiu, s-a scufundat - VIDEO

Platforma petrolieră care arde de mai bine de 24 de ore în urma unei explozii, produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în Golful Mexic, în largul statului Louisiana, s-a scufundat, a anunţat joi paza de coastă americană, citată de CNN.

405 afișări
Imaginea articolului Platforma petrolieră din Golful Mexic, unde s-a declanşat un incendiu, s-a scufundat - VIDEO

Platforma petrolieră din Golful Mexic, unde s-a declanşat un incendiu, s-a scufundat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandantul pazei de coastă Cheri Ben-Iesau a anunţat scufundarea platformei în timp ce căutările continuă pentru găsirea celor 11 muncitori care au dispărut marţi noaptea, după producerea exploziei.

Cel puţin 11 persoane au fost date dispărute şi şapte au fost rănite grav, după explozia produsă la această platformă petrolieră aflată la peste 80 de kilometri sud-est de Venice, în statul american Louisiana, din Golful Mexic, a anunţat, miercuri, paza de coastă americană.

Explozia s-a produs marţi noaptea, când pe platformă se aflau 126 de persoane, a declarat un reprezentant al pazei de coastă, Mike O'Berry.

Cantitatea de petrol pierdută de pe platformă este de 8.000 de barili pe zi, a declarat ofiţerul Ashley Butler. Paza de coastă se pregăteşte de o posibilă scurgere de 2.600 de metri cubi de motorină, dar nu poate face prea multe pentru a proteja mediul până ce nu va fi stins incendiul, a adăugat Butler.

O anchetă a fost demarată pentru a se stabili cauzele exploziei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici