"Garda Ungară", similară "Gărzii de Fier" din România - observatori

Observatorii consideră că "Garda Ungară", o organizaţie paramilitară fondată de partidul de extremă-dreapta Jobbik, pare să urmeze exemplul "Gărzii de Fier" din România, o mişcare antisemită care a acţionat în această ţară în timpul celui de-al doilea Război Mondial, comentează AFP.

8 afișări
Imaginea articolului "Garda Ungară", similară "Gărzii de Fier" din România - observatori

"Garda Ungară", similară "Gărzii de Fier" din România - observatori

"Garda de Fier" a organizat în special pogromul împotriva evreilor din Iaşi, în 1941, când zeci de evrei au fost ucişi, adaugă sursele citate.

Jobbik, cunoscut pentru retorica sa antisemită şi neofascistă, este un partid politic fără reprezentare în Parlamentul ungar, însă este prezent în mai multe municipalităţi din ţară.

Ungaria găzduieşte cea mai mare comunitate de evrei din Europa Centrală, care are între 60.000 şi 100.000 de membri.

Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, s-a declarat îngrijorat vineri de crearea acestei grupări paramilitare, cu o zi înaintea ceremoniei de inaugurare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici