Garry Kasparov anticipează o criză politică în Rusia

Garry Kasparov, un reprezentant al opoziţiei ruse, a declarat marţi că Rusia se va confrunta cu o gravă criză care ar putea conduce la înlăturarea puterii actuale.

34 afișări
Imaginea articolului Garry Kasparov anticipează o criză politică în Rusia

Garry Kasparov anticipează o criză politică în Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

"Rusia se îndreaptă inevitabil spre o criză politică, economică şi financiară. Furtuna va prăbuşi castelul de cărţi", a declarat Kasparov la congresul anual al Asociaţiei Mondiale a Ziarelor (AMJ), care se desfăşoară la Göteborg (Suedia).

"Cred că acest regim este instabil. În următorii doi ani, regimul va cunoaşte o tranziţie, spre bine sau spre rău", a declarat liderul formaţiunii de opoziţie Cealaltă Rusie.

Fostul campion mondial la şah a denunţat corupţia şi lipsa libertăţii presei în Rusia, subliniind că regimul preşedintelui Dmitri Medvedev şi al premierului Vladimir Putin este vulnerabil.

"Regimul este aşezat pe un vulcan", afirmă Kasparov, subliniind că 85 la sută din cetăţenii ruşi nu beneficiază de creştere economică.

"Ar dura două-trei săptămâni pentru distrugerea acestui regim dacă ar exista o dezbatere publică. Nu cred că aceşti oameni ar rezista unei dezbateri publice", adaugă Kasparov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici